Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana mondială la 400 de metri, Salwa Eid Naser, absolvită de suspiciunile de dopaj

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Atleta Salwa Eid Naser (Bahrain), campioana mondială la 400 m, suspendată provizoriu din cauza ratării a patru controale antidoping, a fost absolvită de vină de către tribunalul disciplinar al World Athletics, a anunţat, marţi, Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU), citată de AFP.

Una din cele patru nerespectări ale obligaţiilor sale de localizare antidoping reproşate de AIU a fost însă anulată de tribunal, care a renunţat astfel la procedurile deschise împotriva sportivei de 22 de ani, care risca doi ani de suspendare.

Naser a câştigat aurul la Campionatele Mondiale de la Doha de anul trecut cu un timp de 48,14 secunde, al treilea cel mai rapid din istorie, fiind prima sportivă din Asia care a intrat în posesia acestei medalii la 400 metri.

AIU a suspendat-o provizoriu pe Salwa Eid Naser după ce aceasta nu a putut fi găsită pentru a fi supusă testelor specifice privind dopajul.

Cele patru controale erau din 1 ianuarie 2019 (informare greşită), 12 martie 2019, 12 aprilie 2019 şi 24 ianuarie 2020. Tribunalul a decis să respingă controlul din aprilie 2019, iar celelalte trei controale se întindeau pe o perioadă mai mare de un an.

Naser (22 ani) este născută în Nigeria, dar a obţinut cetăţenia statului Bahrain în 2014.

Conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidopaj (AMA/WADA), ratarea a trei controale antidoping, inclusiv prin neprezentarea datelor de localizare, într-o perioadă de 12 luni de către un sportiv se consideră o încălcare a codului antidoping. Sancţiunea se încadrează de la un an, în cazul unor circumstanţe atenuante, la doi ani de suspendare.

Naser a susţinut că ratarea controalelor i se poate întâmpla oricărui sportiv şi că nu a trişat niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.