Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana olimpică de la spadă se retrage: Simona Pop spune motivele deciziei

Simona Pop scrima

Simona Pop, campioana olimpică la spadă cu echipa României, a anunţat, vineri, după ce a ajuns acasă, la Satu Mare, că din toamnă, după participarea la Cupa României, se va retrage temporar din performanţă pentru că-şi doreşte să devină mamă.

Simona Pop a revenit de la JO de la Rio miercuri, iar după o zi petrecută la Bucureşti a pornit spre oraşul natal, Satu Mare, unde a ajuns, vineri, cu trenul, acesta având o întârziere de 88 de minute. Spadasina a fost aşteptată la gară de o mulţime de oameni, între care şi oficialităţi, precum şi antrenori de scrimă, sportivi sau prieteni, care au afişat un mesaj de bun-venit. "Atât de mult am stat la Rio că parcă am şi uitat ce s-a întâmplat acolo. Acum retrăim din nou momentele şi chiar acum reuşim să ne bucurăm cu adevărat de această medalie. Acolo te bucuri o zi, două, dar apoi intră alţii în concurs şi eşti prins cumva în acel program. Nici cei dragi nu sunt aproape de tine. Te bucuri cu adevărat abia când ajungi acasă. Nu m-am gândit că mă va aştepta atâta lume la Satu Mare. Această medalie este un vis împlinit pentru mine”, a spus Simona Pop după ce a ajuns acasă.

Sportiva în vârstă de 27 de ani a mai precizat că întotdeauna a fost sătmăreancă şi speră ca medalia de aur de la Rio să nu rămână singura pentru scrima din oraş. ”La Rio au fost nişte meciuri la care m-am uitat în picioare, nu am avut răbadare mai ales cu SUA. Mi-a fost frică cu Rusia, dar acolo Simona (Gherman – n.r.) a tras excelent. Mă bucur că a asigurat o medalie României. O să vedem mai târziu ce înseamnă această medalie pentru scrima sătmăreană. Sper din toată inima să nu fie singura medalie de aur din scrima sătmăreană. Sper să fim atât de mulţi încât să nu încăpem la o masă. Nu ştiu dacă sunt un model. Important e ca fiecare să-şi urmeze visul. Visele chiar devin realitate. Mă bucur că primesc recunoştinţa sătmărenilor. Întotdeauna am fost sătmăreancă, n-am negat niciodată asta. Întotdeauna m-am întors acasă, nu m-am mutat nicio secundă de aici”, a mai declarat Simona, citată de FR Scrimă. De asemenea, ea a anunţat că după Cupa României, programată în toamnă, se va retrage de pe planşă pentru o perioadă în dorinţa de a da naştere unui copil. Simona Pop, împreună cu Ana Maria Popescu, Simona Gherman şi Loredana Dinu au cucerit medalia de aur la JO de la Rio în proba de spadă echipe. Medalia lor este singura de aur din cele cinci obţinute de România la Jocurile Olimpice de la Rio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.