Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana olimpică la atletism, Brianna McNeal, suspendată pentru cinci ani

rtv.net
atletism obstacole

Americanca Brianna McNeal, campioană olimpică la 100 m garduri în 2016 la Rio, a fost suspendată pentru o perioadă de cinci ani pentru "obstrucţionarea procesului antidoping'', o încălcare a regulilor antidoping ale Federaţiei Internaţionale de Atletism, a anunţat vineri Unitatea de integritate a atletismului (AIU), citată de AFP, notează Agerpres.

Sportiva a depus însă apel la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) urmând ca o decizie să fie anunţată înainte de JO 2020 de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Prin urmare, McNeal poate concura până la finalul selecţiilor americane pentru JO 2020, programate pentru 27 iunie.

Campioană la Rio şi medaliată cu aur la Mondialele din 2013 de la Moscova, McNeal a fost deja suspendată un an între 2017 şi 2018 pentru că nu a respectat de trei ori obligaţiile sale de localizare la controalele antidoping, ea ratând astfel Mondialele din 2017 de la Londra. Revenită în competiţie în 2018, ea fost descalificată pentru start fals în seriile Mondialelor 2019 de la Doha.

În ultimul an, atletismul s-a confruntat cu mai multe scandaluri de dopaj, legate cel mai adesea de încălcarea obligaţiilor de localizare.

În iunie 2020, Salwa Eid Naser (Bahrain), campioană mondială la 400 m, a fost suspendată provizoriu din acest motiv înainte de a fi exonerată pe 20 octombrie de comisia de disciplină a Federaţiei internaţionale de atletism. AIU a făcut apel împotriva acestei decizii la TAS.

Sud-africanul Luvo Manyonga, vicecampion olimpic la săritura în lungime la Rio, a fost suspendat provizoriu, iar în noiembrie kenyanul Elijah Manangoi, campion mondial în proba de 1.500 m în 2017, a fost suspendat doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.