Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, despre prima înfrângere suferită de Rusia la Jocurile Olimpice, în ultimii 25 de ani

lenta.ru
Alina Kabaeva

Campioana olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, președinte al Consiliului director al holdingului ”Grupul Național de Media”, a explicat prima înfrângere suferită de Rusia, în ultimii 25 de ani, la gimnastică ritmică, la Jocurile Olimpice, relatează agenția Lenta.ru.

”Olimpiada de la Tokyo a creat astăzi un precedent periculos în istoria gimnasticii ritmice, dacă nu chiar în istoria sportului. Când învingător devine cel care greșește, iar cel a cărui evoluție este ireproșabilă pierde. Acesta nu este sport, desigur. Este mult dincolo de granițele lui”, a spus Kabaeva într-un interviu pentru ”Sport-Exspress”.

Potrivit gimnastei, arbitrii ”s-au luptat mult împotriva propriei lor conștiințe și au învins-o”. Kabaeva a apreciat, de asemenea, că principalul obiectiv al competițiilor a fost nu evaluarea pregătirii sportive, ci ”cum să găsești o oportunitate de a priva Rusia de medalia de aur”.

Venind, la rândul său, cu o explicație, președintele Federației naționale de gimnastică ritmică, antrenorul principal al echipei Rusiei, Irina Verner, a declarat că arbitrii au ”ucis-o” pe Dina Averina, punându-i o notă mai mică decât punctajul primit de invingătoarea Lina Ashram, din Israel. ”S-au săturat de ruși, pricepeți? S-au săturat”, a declarat Viner.

Lenta.ru menționează că, la 7 august, Averina a câștigat, la Tokyo, medalia de argint la proba de indivial compus a concursului de gimnastică ritmică. Aurul i-a revenit lui Ashram. Începând din anul 2000, echipa Rusiei a cucerit întotdeauna, la Jocurile Olimpice, toate medaliile de aur la gimnstică ritmică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.