Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatele mondiale ale boxului pentru amatori oferă premii în bani pentru prima dată

eubcboxing.org
box

Federaţia internaţională a boxului amator (AIBA) a anunţat joi că va oferi pentru prima dată premii în bani la campionatele mondiale pentru amatori, care vor avea loc la Belgrad, suma totală alocată fiind de 2,6 milioane dolari, scrie DPA.

Astfel, conform AIBA, câştigătorii de la fiecare categorie de la evenimentul care va avea loc între 24 octombrie şi 6 noiembrie, vor primi 100.000 dolari, finaliştii câte 50.000 de dolari, iar cei doi semifinalişti de la categorii 25.000 dolari fiecare.

''Aceşti bani sunt bine meritaţi ţinând cont de anii de pregătire necesari pentru a ajunge la turneul de top al AIBA şi de efortul depus. Ştim că aceşti bani vor fi de mare ajutor pentru pugiliştii noştri'', a spus preşedintele AIBA, Umar Kremlev.

Secretarul general, Istvan Kovacs, a declarat: ''AIBA oferă sportivilor săi o şansă corectă pentru a-şi câştiga existenţa, precum şi de a avea o motivaţie suplimentară. Totul va fi în beneficiul sportivilor...Este un pas mare pentru obiectivul nostru de a construi un box durabil''.

Miercuri, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a criticat, într-o scrisoare deschisă, AIBA pentru eşecul unor reforme pe care aceasta şi le asumase.

În scrisoare, CIO a indicat capitolele guvernanţă, finanţare şi arbitraj ca fiind cele unde se înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte reformele.

AIBA a fost suspendată în mai 2019 pentru eşecul la cele trei capitole menţionate, CIO adoptând atunci cotele şi sistemul de calificare pentru turneul de box de la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

CIO speră că o investigaţie ce va fi făcută de avocatul pe probleme sportive Richard McLaren va face lumină în privinţa acuzaţiilor de corupţie şi manipulare a rezultatelor, într-un raport care urmează să fie publicat la sfârşitul acestui an, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.