Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatul European de box pentru juniori debutează pe 24 mai, la Galați

manusa box

Campionatul European de box pentru juniori începe pe data de 24 mai la Patinoarul Dunărea Galaţi. Competiţia a stabilit deja un record pentru EUBC (Confederaţia Europeană). Este campionatul cu cel mai mare număr de participanţi: peste 400.

408 de pugilişti din 36 de ţări se vor lupta din 24 mai până pe 1 1unie pentru medaliile de campioni la 13 categorii de greutate, atât la băieţi, cât şi la fete.

Federaţia Română de Box, care organizează în parteneriat cu Primăria Galaţi această competiţie, şi-a dorit să revigoreze un centru de mare tradiţie, care a dat mari campioni, precum Lucian Bute sau Cristian Ciocan, pentru a vorbi doar de ultimii mari pugilişti gălăţeni.

Pentru puştii de azi, nume precum Georgică Donici, prezent la două ediţii ale J.O., Alec Năstac - atât de aproape de un titlu european la amatori, Ionel Panaite, Vasile Lehăduş sau Sandu Târâlă poate nu mai spun mare lucru, însă Federaţia Romană de Box doreşte ca măcar trei-patru pugilişti din lotul de juniori condus de maestrul George Perţea să le calce pe urme.

Premisele pentru o competiţie de succes există din plin având în vedere faptul că în urmă cu doar două luni Marco Manea şi vicecampionul european en-titre Adrian Preda au câştigat un puternic turneu desfăşurat în Ucraina la Kharkov.

Fetele antrenate de Adrian Lăcătuş emit şi ele pretenţii la cele mai strălucitoare medalii. Ca succesul să fie asigurat, la finale şi-au anunţat prezenţa Mihai Leu şi Dorel Simion, doi dintre marii campioni ai sportului cu mănuşi. Festivitatea de deschidere a CE de juniori va avea loc vineri, 24 mai în prezenţa Ministrului Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a primarului Galaţiului, Ionut Pucheanu, şi a preşedintelui Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.