Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatul European de Fotbal pentru Amputați Cracovia 2021 începe duminică

ilfovsport.ro
minge fotbal

Campionatului European de Fotbal pentru Amputați are loc anul acesta la Cracovia, în Polonia, în perioada 12-19 septembrie. Competiția, amânată din 2020, din cauza pandemiei, are la start 14 echipe. Componenții echipelor sunt sportivi cu membre amputate și care nu se folosesc de proteze.

Trei arene din Cracovia, special amenajate, vor găzdui echipele participante, care se vor lupta pentru medaliile de la Campionatul European. Principalele meciuri ale turneului: meciul de deschidere, semifinalele, meciul pentru locul 3 și finala - se vor juca pe stadionul Cracovia, două meciuri din grupe cu participarea echipei naționale poloneze și un meci din sferturi de finală vor avea loc pe stadionul Prądniczanka, în timp ce toate celelalte meciuri se vor disputa pe terenurile de la Garbarnia, potrivit mediafax.ro.

"Fanii fotbalului, dar și locuitorii din Cracovia, așteaptă un campionat foarte interesant și captivant", a declarat Mateusz Widłak, președintele Asociației Poloneze de Fotbal pentru Amputați.

"Se apropie începutul turneului, prin urmare, toate aspectele organizatorice au fost definitivate. Avem o cooperare excelentă cu Cracovia, orașul gazdă al acestui EURO, și suntem siguri că turneul va fi un mare succes, nu numai din punct de vedere sportiv, ci și organizatoric. Intrarea la toate meciurile va fi gratuită", a anunțat președintele Widłak.

Reprezentanta țării gazdă va lupta împotriva Ucrainei, Spaniei și Israelului pentru promovarea în faza eliminatorie. Ambasadorul competiției este internaționalul polonez Robert Lewandowski. Intrarea la toate meciurile este gratuită, dar se face pe baza unor biletele speciale ce vor fi disponibile în ziua meciului, direct la stadioane.

Cele 14 echipe participante sunt împărțite în 4 grupe, după cu urmează:

Grupa A: Polonia, Israel, Ucraina, Spania

Grupa B: Anglia, Grecia, Franța

Grupa C: Belgia, Germania, Irlanda

Grupa D: Italia, Georgia, Turcia

Europeanu de fotbal pentru amputați debutează pe 12 septembrie, de la ora 18:00 (ora locală), pe stadionul din Cracovia, naționala Poloniei urmând să înfrunte în meciul de deschidere naționala Ucrainei.

O zi mai târziu, competiția începe nu doar pentru rivalii din grupă ai polonezilor și ucrainenilor, Israel și Spania, ci și pentru alte opt echipe. În total, pe 13 septembrie vor avea loc cinci meciuri, toate pe terenurile special amenajate, din complexul Garbarnia.

În următoarele două zile își vor disputa meciurile toate participantele la campionat. Tot atunci se vor stabili și perechile din sferturile de finală, precum și echipele care vor concura pentru locurile 9-14.

Joi, 16 septembrie, va fi zi liberă, iar o zi mai târziu va începe faza eliminatorie. În ultimele două zile ale campionatului, 18 și 19 septembrie, se vor juca semifinalele și finalele, dar și meciurile pentru stabilirea ierarhiei finale.

Finala Campionatului European de Fotbal pentru Amputați Cracovia 2021 se va încheia duminică cu finala, care se va juca de la ora 20:00, pe stadionul Cracovia.

Meciurile de fotbal pentru sportivi cu membre amputate se joacă pe un teren cu dimensiunile standard de 60 m x 40 m. Loviturile de penalitate se execută de la 8 metri, poarta având 5 metri lățime și 2.20 înălțime.

Componenții echipelor sunt sportivi cu membre amputate cel puțin deasupra gleznei sau a încheieturii mâinii sau care au membre nefuncționale. Jucătorii de câmp pot fi doar sportivi cu piciorul amputat sau nefuncțional, în timp ce portarii pot avea ambele picioare, dar trebuie să aibă o mână amputată sau nefuncțională.

Echipele sunt alcătuite din 6 jucători de câmp și un portar, precum și din 5 rezerve. Se pot face schimbări nelimitate pe toată durata meciului, între jucătorii din teren și cei de pe bancă, cu condiția să nu se efectueze simultan mai mult de două.

Toate membrele artificiale trebuie să fie îndepărtate înainte de începerea jocului. Protezele nu sunt permise pe pe terenul de joc. Jucătorii se pot folosi doar de cârje pentru antebraț.

Meciurile durează două reprize de câte 25 de minute fiecare, cu 10 minute pauză și cu câte un time-out un minut în fiecare repriză.

În fotbalul pentru sportivi cu membre amputate nu se aplică regula offside-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.