Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatul European de handbal feminin | România a fost învinsă dramatic la debutul în grupa C

gsp.ro

România a fost învinsă de Țările de Jos, scor 28-29, în prima rundă a grupei C de la Campionatul European de handbal feminin, conform gsp.ro.

Startul României la cel de-al 14-lea Campionat European, din 15 ediții posibile, nu a fost deloc ușor. În calea elevelor lui Florentin Pera a ieșit naționala Țărilor de Jos, campioana mondială din 2019, o reprezentativă aflată într-un proces de tranziție, avându-l selecționer pe suedezul Per Johansson.

Batavele ne-au luat tare, iar după 9 minute aveau deja 3 lungimi avans, scor 6-3. Ofensiva „tricoloră” s-a încălzit mai greu. Cristina Neagu a ratat primele 3 acțiuni, dar tupeul Sorinei Grozav ne ținut în joc.

Pintea a început să își facă numărul, a dominat semicercul, Eliza Buceschi și-a asumat câteva aruncări spectaculoase, iar Iulia Dumanska a scos câteva mingi esențiale. După un sfert de oră, România se regăsea în avantaj. Prima eliminare din tabăra „tricoloră”, venită în minutul 20, a întors din nou cursul jocului. Dumanska s-a lovit de bară și nu a mai putut intra, iar România s-a recunoscut condusă la pauză, scor 12-14.

Repriza secundă a fost deschisă de o acțiune personală a Cristinei Neagu și de o serie de parade din partea lui Hosu. De la 16-16, echilibrul s-a rupt. Acțiunile ofensive repetitive cu Pintea la finalizare au fost dejucate de Johansson. Fără idei, cu Seraficeanu și Tănăsie ratând din poziții bune din extremă, scorul a căpătat proporții.

Nimic nu anunța tresărirea rapidistă. Ciucă a scos mingi grele, Alexandra Badea și Dindiligan au tras tare și precis din extreme, iar Sorina Grozav a luat pe cont propriu două acțiuni pentru a readuce România la un punct în spate, 23-24. Mai erau 10 minute din joc.

Finalul a găsit reprezentativa „tricoloră” într-o continuă cursă de urmărire. La fel ca iarna trecută, la Campionatul Mondial, Țările de Jos s-a impus la un gol diferență. Atunci a fost 31-30, acum un 29-28 frustrant.

Cele mai bune marcatoare din tabăra României au fost Buceschi, Pintea și Grozav, cu câte 5 goluri. Au mai contribuit: Badea (4), Neagu (3), Seraficeanu (3), Dindiligan (2) și Tănăsie (1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.