Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatul European de handbal feminin: România – Rusia, vineri, de la ora 18:30

romania handbal feminin

Prima semifinală a Campionatului European de handbal feminin din Franţa, România – Rusia, este programată vineri, de la ora 18:30, scrie Mediafax.

Partida este interesantă din multe puncte de vedere. Unul ar fi duelul celor doi antrenori, Ambros Martin versus Evgeni Trefilov, doi dintre cei mai titraţi tehnicieni în handbalul feminin.

Selecţionerul României are cele mai bune rezultate din ultimul deceniu la nivel de cluburi, iar omologul rus se confruntă cu Thorir Hergeirsson la nivel de echipe naţionale.

Prin faptul că o antrenează de câteva luni pe Rostov Don, selecţionerul României cunoaşte foarte bine jucătoarele naţionalei Rusiei. Mai mult, jumătate dintre ele îi sunt eleve la echipa de club, în frunte cu Anna Vyakhireva. „Ştiu cum joacă, ştiu că Rusia este campioana olimpică. Cunosc multe din jucătoarele lor, pentru că le pregătesc la Rostov Dov, dar din acest motiv ştiu şi cât de dificil va fi meciul, pentru că au foarte multă calitate”, a precizat Ambros Martin.

Antrenorul României susţine că „echipa” va fi cea care va prelua responsabilitatea în teren, în absenţa Cristinei Neagu, dar şi faptul că nu mai e timp să pregătească o nouă tactică fără căpitanul naţionalei. „Vom încerca să supravieţuim, nu mai e vorba de tactică. Vom lupta ca nişte lei şi vom încerca să le împingem cu defensiva, încercăm să le facem nervoase. Trebuie să lucrăm foarte bine atât în apărare, cât şi în atac. Trebuie să avem control, să stăm bine în apărare pentru că ei sunt o echipă ofensivă, marchează foarte multe goluri. Defensiva trebuie să fie cu adevărat foarte bună, iar aşa putem să marcăm şi goluri pe contraatac”, a spus Ambros Martin.

Citește și: Un tricou purtat de Diego Maradona la echipa Napoli a fost vândut la licitaţie cu 12000 de euro

De partea cealaltă, Evgeni Trefilov este convins că România va fi foarte puternic motivată în absenţa Cristinei Neagu, dar cheia jocului este la nivelul porţii tricolore. „România a pierdut cea mai valoroasă jucătoare, acum e momentul să dovedească faptul că sunt o adevărată echipă. Cei doi portari pe care îi are sunt foarte importanţi. Dacă vom găsi cheia cum să-i învingem, vom câştiga”, a sintetizat Trefilov, care a câştigat patru titluri mondiale cu Rusia, dar şi unul olimpic. O medalie de aur la Campionatul European este tot ce îi mai lipseşte din palmares antrenorului rus.

România – Rusia se va desfăşura în „Paris Bercy”, aceeaşi arenă care a găzduit o altă semifinală de turneu final între cele două naţionale, la Mondialul din 2007. Tot cu Trefilov pe banca tehnică, Rusia a câştigat cu 30-20 în faţa României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.