Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatul Mondial de Formula 1: Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Spaniei

Agerpres
Lewis Hamilton

Pilotul britanic echipei al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Barcelona.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a plecat de pe poziţia a doua a grilei de start şi l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), pornit din pole-position, în primul viraj, trecând la conducere. Verstappen s-a menţinut mult timp în frunte, însă Hamilton, cu o strategie cu două opriri la boxe, şi-a recăpătat locul I, în turul 60/66, când l-a întrecut pe pilotul olandez, care a ales iniţial o strategie cu o singură oprire. După ce a fost depăşit de Hamilton, Verstappen a intrat la boxe pentru a pune un set de cauciucuri noi şi a stabilt cel mai rapit tur al cursei, scrie News.ro.

Pentru Hamilton, acesta a fost succesul cu numărul 98 în carieră, al treilea în acest sezon.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a completat podiumul.

Charles Leclerc din Monaco, pilot al echipei Ferrari, a terminat al patrulea, înaintea mexicanului Sergio Perez (Red Bull), clasat al cincilea, şi a australianului Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes).

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine: spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), francezul Esteban Ocon (Alpine) şi un alt francez, Pierre Gasly (Alpha Tauri).

În clasamentul general conduce Hamilton, cu 94 puncte, urmat de Verstappen, cu 80 de puncte, şi de Bottas, cu 47 de puncte.

La constructori, Mercedes este în frunte, cu 141 de puncte, Red Bull este pe locul 2, cu 112, iar McLaren, pe locul 3, cu 65 de puncte.

Următoarea etapă, MP al Principatului Monaco, va avea loc la 23 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.