Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionul mondial Gianluca Zambrotta sprijină dezvoltarea fotbalului în România printr-un program adresat tinerilor: 'Încurajez părinţii să-şi înscrie copiii'

Sportskeeda
Gianluca Zambrotta

Campion mondial cu Italia în 2006, Gianluca Zambrotta este ambasadorul oficial al taberei Italia Soccer Camp, organizată de Intesa Sanpaolo Bank. Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bucureşti, Zambrotta a vorbit despre acest proiect, informează Mediafax.

Citește și: Sondaj: Cristina Neagu şi Yuliya Dumanska se luptă pentru premiul de popularitate în handbal feminin în sezonul 2018-2019

Intesa Sanpaolo Bank organizează Italia Soccer Camp, în perioada 24-28 iunie, un program gratuit de antrenament sportiv, pentru 100 de copii (fete şi băieţi), cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, care vor avea oportunitatea de a se antrena şi de a descoperi secretele fotbalului de la antrenori profesionişti din Italia. Tabăra se va desfăşura la Baza sportivă Complex Agronomie şi va include antrenamente pentru perfecţionarea tehnicii, tacticii şi a rezistenţei fizice.

Tabăra beneficiază de sprijinul lui Gianluca Zambrotta, ambasadorul oficial al proiectului, unul dintre cei mai buni jucători ai fotbalului european din vremea sa şi fost jucător în echipa naţională a Italiei.

  • “Sunt fericit şi onorat să fiu în România, o ţară cu tradiţie în fotbalul european, pentru a da startul înscrierilor în tabăra de fotbal Italia Soccer Camp, program susţinut de Intesa Sanpaolo Bank. De-a lungul carierei mele, am vizitat numeroase ţări şi am văzut impactul pozitiv pe care fotbalul îl are atât asupra tinerilor, cât şi asupra dezvoltării ţării per ansamblu. Am convingerea că România nu face excepţie din acest punct de vedere, dat fiind că fotbalul face deja parte din conştiinţa tuturor generaţiilor de aici. Sunt sigur că Italia Soccer Camp va avea un impact important asupra tinerilor care vor participa, astfel că încurajez părinţii din întreaga ţară să-şi înscrie copiii în acest program minunat”, a declarat Gianluca Zambrotta.

Gianluca Zambrotta este un fost jucător italian de fotbal, care a jucat pentru mai multe cluburi italiene, precum şi pentru echipa naţională a Italiei. Şi-a început cariera în 1994, făcându-se repede remarcat şi obţinând un transfer la Juventus în 1999. În timpul celor şapte sezoane cu Juventus, a castigat două titluri consecutive Serie A şi Supercupa Italiei în 2002 şi 2003, ajungând şi în finala din 2003 a UEFA Champions League. Ulterior, a jucat două sezoane cu Barcelona, înainte de a se întoarce în Italia pentru a juca pentru AC Milan. La nivel internaţional, Zambrotta a câştigat 98 de titluri pentru echipa naţională a Italiei, jucând la trei Cupe Mondiale, trei Campionate Europene, Cupa Confederaţiilor FIFA 2009 şi Olimpiada de vară din 2000. Gianluca Zambrotta a făcut parte din echipa Italiei care a câştigat Cupa Mondială din 2006.

“Mă bucur să fiu alături de Intesa Sanpaolo Bank în organizarea acestui proiect la Bucureşti, cu sprijinul legendarului jucător Gianluca Zambrotta, care a făcut parte din echipa câştigătoare a Campionatului Mondial de Fotbal din 2006. Aş vrea să subliniez încă o dată faptul că acest program este oferit gratuit de catre Intesa Sanpaolo Bank şi este deschis copiilor (fete şi băieţi) cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, deoarece considerăm că sportul este important în formarea noii generaţii. De aceea, călătorim în întreaga lume cu legendele fotbalului italian şi participăm la evenimente speciale, aşa cum este Intesa Sanpaolo Bank Italia Soccer Camp Bucureşti 2019”, a declarat Marco Schembri, reprezentantul conceptului Italia Soccer Camp.

Doi dintre cei mai talentaţi tineri jucători care participă la program vor avea ocazia să călătorească în Italia şi să participe la Italia Soccer Camp, alături de copii din alte ţări. Acest eveniment va avea loc pe terenurile Academiei Coverciano, iar jucătorii selectaţi vor avea ocazia să se bucure de antrenamente, cursuri speciale, un tur al Muzeului Italian de Fotbal şi vizionarea unui meci din seria A.

Italia Soccer Camp va ajunge vara aceasta la a 4-a ediţie. Din 2015, proiectul s-a derulat cu succes în 6 ţări, prin parteneriatul cu Divizia Bănci Subsidiare Internaţionale din cadrul Intesa Sanpaolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.