Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionul național la super rally se va decide în acest weekend la București

fiaerc.com
wrc automobilism

Singura competiţie de automobilism sportiv care se desfăşoară pe circuit urban, Campionatul Naţional de Super Rally, va avea marea finală a sezonului 2023, sâmbătă, în centrul Capitalei, cu piloţi de top anunţaţi la start.

A şasea rundă a sezonului va decide şi numele campionului absolut din 2023, marele favorit fiind francezul Jerome France, învingător şi în precedentele două ediţii de campionat, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Cu 93 de puncte, campionul care pilotează un prototip Nova Proto are nevoie de o clasare în Top 5 pentru a fi sigur de un nou titlu. Principalul său rival, tânărul Bogdan Duma (Radical SR3), este obligat să câştige pentru a spera la primul său trofeu, conform Agerpres.

Mihai Leu, promotorul campionatului, a anunţat şi o surpriză pentru fanii motorsportului. Dacă la precedentele patru ediţii ale Trofeului UniCredit Leasing powered by Audi, traseul era amenajat în zona Arcului de Triumf, de data aceasta va fi unul mai complex, cu start pe Calea Victoriei în dreptul Ateneului Român, urmând să înconjoare Sala Palatului.

În total, 33 de piloţi de top vor încânta publicului sâmbătă, printre noutăţi numărându-se Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), noul campion european la raliuri Norbert Maior (Renault Clio), dar şi Alexandra Teslovan, cu un Peugeot 208 R2.

Publicul va putea admira pe traseu modele precum Ferrari 458 Challenge, Audi R8, Formula Renault, Kia Ceed, monopostul Wolf F1 Mistral sau Ford Fiesta Rally2, dar şi piloţi de top precum Vali Porcişteanu, Adi Teslovan, Dani Oţil, Emil Ghinea, Costel Căşuneanu şi Didier Balcaen.

"E un traseu nou pentru toată lumea, mult mai spectaculos decât la ediţiile anterioare, iar lista de start şi maşinile prezente îmi dau încredere că vom avea o etapă care nu trebuie ratată de publicul iubitor de motorsport", a declarat Mihai Leu, care va concura la Bucureşti pe un model Radical SR8.

Etapa finală a sezonului va începe sâmbătă, de la ora 09:30, cu manşele de recunoaşteri şi antrenamentele, iar cele două manşe de concurs se vor desfăşura în aceeaşi zi, între 14:00 şi 15:45, fiind transmise şi în direct pe canalele Prima Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.