Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionul paralimpic Alex Zanardi a ieşit din comă şi a fost plasat într-un centru de recuperare medicală

Alessandro Zanardi

Campionul paralimpic Alex Zanardi a ieşit din comă şi a fost plasat într-un centru de recuperare medicală, informează lefigaro.fr, anunță news.ro.

"După oprirea sedării, normalitatea parametrilor cardio-respiratorii şi metabolici şi stabilitatea condiţiilor clinice generale şi a tabloului neurologic au permis transferul campionului la un centru specializat pentru reabilitare funcţională", a precizat spitalul din Siena, într-un comunicat de presă.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

"El a petrecut mai mult de o lună în spitalul nostru, unde a suferit trei operaţii delicate. Stabilizarea condiţiilor sale clinice şi a parametrilor vitali au permis reducerea şi apoi oprirea sedării. Prin urmare, el a putut fi transferat într-o altă structură pentru a se supune reabilitării neurologice necesare acolo", a adăugat Valtere Giovannini, directorul general al spitalului.

Italianul Alessandro Zanardi, 53 de ani, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Siena, la 19 iunie, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion. El a fost plasat în comă artificială şi supus la trei operaţii la cap.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.