Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această ţară

BBC
Novavax vaccin covid

Canada a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 Novavax, care devine astfel cel de-al cincilea ser aprobat în ţară pentru adulţii începând de la vârsta de 18 ani, a anunţat guvernul de la Ottawa, citat de AFP.

"În urma unei analize amănunţite şi independente a datelor disponibile, Ministerul Sănătăţii a concluzionat că acest vaccin îndeplineşte cerinţele stricte ale Canadei de siguranţă, eficacitate şi calitate", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tusei convulsive, care datează de câteva decenii şi sunt utilizate pe scară largă în lume.

Serul produs de Novavax este un vaccin "sub-unitar" bazat pe proteine recombinate, care declanşează o reacţie imunitară, fără prezenţa unui virus.

Potrivit studiilor clinice, vaccinul Novavax este eficient în proporţie de 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 şi are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Datele preliminare au arătat, de asemenea, că acest ser ar produce "anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron", potrivit Health Canada.

Aproximativ 90% dintre canadieni sunt deja vaccinaţi împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 35.000 de persoane au murit din cauza acestei boli în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.