Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada afirmă că 13 dintre cetăţenii săi au fost reţinuţi în China de când a fost arestată şefa operaţiunilor financiare a Huawei

huawei logo

Canada a informat că 13 dintre cetăţenii săi au fost reţinuţi în China de când Meng Wanzhou, şefa operaţiunilor financiare de la firma chineză de telecomunicaţii Huawei, a fost arestată în Vancouver luna trecută la cererea SUA, scrie Reuters, potrivit news.ro.

„Cel puţin” opt dintre cei 13 au fost între timp eliberaţi, a informat guvernul canadian într-un comunicat, fără ofere alte detalii.

Înainte de comunicatul de joi, erau cunoscute cazurile a trei cetăţeni canadieni reţinuţi. Tensiunile diplomatice între China şi Canada s-au intensificat după arestarea lui Meng pe 1 decembrie.

Guvernul canadian a precizat în repetate rânduri că nu vede nicio legătură între arestarea lui Meng, fiica fondatorului Huawei, şi detenţiile celor trei canadieni.

Citește și: China: SUA îi pun în gardă pe americani contra unor arestări 'arbitrare'

Printre cei 13 canadieni se numără şi Michael Kovrig, Michael Spavor şi Sarah McIver, a informat un oficial al guvernului canadian sub condiţia anonimatului.

McIver, o profesoară, a fost apoi eliberată şi s-a întors în Canada. Kovrig şi Spavor rămân reţinuţi. Oficiali ai consulatului canadian i-au vizitat în decembrie.

În total, există în jur de 200 de canadieni care au fost reţinuţi în China pentru o varietate de infracţiuni. „Acest număr a rămas relativ stabil”, a precizat oficialul.

În comparaţie, în jur de 900 de canadieni sunt într-o situaţie similară în Statele Unite, a adăugat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.