Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada este de acord cu organizarea unei bule pentru meciurile din NHL

abc news
hochei NHL

Premierul canadian Justin Trudeau este de acord cu găzduirea unei bule într-un oraş canadian pentru echipele care participă în Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL), ce pregăteşte reluarea sezonului, atât timp cât autorităţile sanitare dau undă verde, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Vancouver, Edmonton şi Toronto sunt luate în considerare de NHL pentru a găzdui una dintre cele două bule care vor organiza meciuri din play-off-ul Cupei Stanley, care ar urma să debuteze la începutul lunii august.

''Noi ne simţim confortabil să punem în mişcare o bulă într-unul din cele trei oraşe canadiene care au cerut acest lucru. Evident, decizia trebuie luată de NHL, de oraşele şi de provinciile din jurisdicţie, dar Canada este deschisă în măsura în care autorităţile locale de sănătate agreează ideea'', a declarat premierul Trudeau.

Premierul canadian a adăugat că graniţa cu SUA va rămâne închisă pentru călătoriile neesenţiale până cel puţin în data de 21 iulie, dar această decizie nu afectează jucători NHL şi unii au putut să meargă la echipele lor.

Cele 24 de echipe din NHL vor putea relua cantonamentele din data de 10 iulie, urmând să participe apoi la faza revizuită a play-off-ului campionatului. Din 8 iunie, echipele din NHL au primit acceptul de a redeschide facilităţile de antrenament, la care să participe grupuri mici care să nu depăşească şase jucători în acelaşi timp.

Durata cantonamentelor şi data de reluare a sezonului vor fi stabilite ulterior în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.

La începutul lunii, NHL a dezvăluit un plan de reluare a campionatului, care pune capăt sezonului regulat, ce mai avea trei săptămâni şi jumătate, şi trecerea directă la un play-off mărit la 24 de echipe, cu meciuri disputate în două locaţii cu porţile închise, după modelul bulelor din NBA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.