Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada este din ce în ce mai mult ţinta unor atacuri cibernetice

hackeri

Canada este din ce în ce mai mult ţinta unor atacuri cibernetice din partea gangsterilor, a unor state străine şi a piraţilor informatici, a declarat ministrul canadian al securităţii publice Ralph Goodale marţi, citând un raport care sugerează investiţia "inadecvată" a guvernului în domeniu, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

Canada nu investeşte suficient în securitatea sa informatică şi prea multe atacuri reuşesc încă să penetreze sistemele electronice guvernamentale, a conchis într-un raport Centrul de securitate a telecomunicaţiilor (CST) canadian. 

Raportul Centrului, echivalentul canadian al Agenţiei americane de supraveghere (NSA), precizează că guvernul stopează în fiecare zi aproape 600 de milioane de tentative de intruziune care urmăresc să identifice sau să exploateze o breşă informatică. 

Între 2013 şi 2015, centrul a înregistrat în medie doar 2.500 de tentative anual "patronate de state" străine. 

6% din aceste atacuri din partea unor state străine au penetrat sistemele guvernului canadian în 2013, dar acest procent "s-a redus la mai puţin de 2% în 2015", a afirmat ministrul Ralph Goodale. 

"Unele dintre ele sunt simple deficienţe", a indicat el, precizând totuşi că "altele sunt motivate de intenţii criminale". 

Aceste atacuri provin în principal din partea "crimei organizate" şi a unor "state răuvoitoare", dar şi a unor "piraţi ascunşi în peşterile lor", potrivit lui. 

Guvernul canadian nu a reuşit să creeze punţi de legătură cu sectorul privat în acest domeniu pentru că "se pare că există o lipsă de încredere din partea companiilor din sectorul privat în ceea ce priveşte capacitatea sectorului public de a-şi proteja informaţiile", indică raportul. 

Potrivit concluziilor unui comitet senatorial asupra problemelor din securitatea cibernetică, aproape opt milioane de canadieni au fost victime ale criminalităţii informatice în anul trecut. 

Atacurile informatice provoacă daune în fiecare an de circa 400 miliarde de dolari canadieni (266 miliarde de euro) companiilor în lume, cifră care s-ar putea ridica la 2.000 de miliarde de dolari până în 2020, potrivit lui Goodale. 

În faţa suspiciunilor asupra ingerinţei ruse în alegerile americane din 2016, Ottawa va lua măsuri pentru a-şi proteja procesul electoral. 

În luna iulie, Agenţia canadiană de informaţii avertizase guvernul că grupuri de piraţi informatici ar risca să încerce interferări în procesul democratic al viitoarelor alegeri federale din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.