Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada, 'foarte îngrijorată' din cauza ameninţărilor de piraterie cibernetică din partea Rusiei

hacker

Canada este "foarte îngrijorată" că va fi următoarea ţintă a atacurilor cibernetice ale Rusiei, a afirmat luni ministrul său de externe, Stéphane Dion, apreciind ca "foarte dificilă" relaţia dintre Ottawa şi Moscova, transmite AFP.

Şeful diplomaţiei canadiene a fost întrebat despre riscul de a vedea Canada următoarea ţintă a hackerilor ruşi, după ce Washingtonul a acuzat Rusia că a pus la cale o recentă campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane şi instituţii din SUA, inclusiv ale unor organizaţii politice americane.

Citește și: Vladimir Putin, răspuns dur pentru pentru americani: 'E doar retorică politică'

Arătându-se "foarte îngrijorat" în legătură cu o asemenea posibilitate, ministrul a menţionat, în marja unei intervenţii în faţa Consiliului pentru relaţii internaţionale de la Montréal (CORIM), că acest pericol scoate în evidenţă "necesitatea de a avea un cyberspaţiu liber şi sigur".

Pe de altă parte, omologul său de la securitate publică, Ralph Goodale, a declarat luni că guvernul canadian a întreprins de câtva timp o revizie generală a infrastructurii internet din ţară, în special a sistemelor sensibile cum sunt cele ale băncilor, pentru că, "au existat în trecut incidente în cursul cărora au fost corupte unele sisteme din Canada".

Relaţiile cu Rusia sunt "foarte dificile din mai multe motive, în special din cauza a ceea ce se întâmplă în acest moment la Alep şi în Ucraina", a spus Stéphane Dion.

"Este un motiv în plus să desfăşurăm o convingătoare politică de descurajare, aşa cum facem în Letonia cu NATO, unde Otttawa va trimite 455 de soldaţi cu începere din mai 2017 în cadrul consolidării capacităţilor Alianţei Atlantice pe flancul de est, a subliniat ministrul de externe, anunță Agerpres.

Cu toate acestea, a ţinut să adauge şeful diplomaţiei de la Ottawa, "ruperea dialogului (cu Rusia) ar fi o greşeală şi nu asta face Canada".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.