Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada, gata să intervină în Marea Neagră: Ar putea pune la dispoziție navele sale pentru exportul de cereale din Ucraina

Pinterest
ucraina europa est marea neagra

Guvernul Canadei este pregătit să ajute la exportul de cereale din porturile ucrainene, punând la dispoziție propriile nave, a anunțat sâmbătă canalul CTV, citând pe ministrul canadian de externe Melanie Joly.

Potrivit canalului, ea a făcut o astfel de declarație în cadrul unei conversații cu reporterii după o reuniune a miniștrilor de externe ai Grupului celor șapte țări (G7) în Wangels (landul Schleswig-Holstein) din nordul Germaniei. În special, Ottawa este gata să pună la dispoziție navele sale pentru exportul de cereale.

„Trebuie să ne asigurăm că aceste cereale sunt livrate în lume”, a declarat Joly, citată de CTV. „În caz contrar, milioane de oameni s-ar putea confrunta cu foametea.”

Anterior, directorul filialei germane a Programului Alimentar Mondial al ONU, Martin Frick, într-un interviu acordat agenției DPA, a vorbit despre aproape 4,5 milioane de tone de cereale aflate în porturile din Ucraina, care nu pot fi exportate din țară.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, a declarat pe 10 mai că situația din Ucraina a dus la o creștere a prețurilor la alimente în lume. Potrivit acestuia, în prezent, în depozitele ucrainene se află 20 de milioane de tone de cereale. SUA depun eforturi pentru a găsi „o modalitate de a le aduce pe piața [globală]”. Acest lucru ar trebui să ducă la scăderea prețurilor mondiale la alimente, a spus Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.