Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada: guvernul acordă sprijin suplimentar cetățenilor temporari din Iran

StudyAbroad.com
canada

Guvernul canadian a anunţat, joi, că va oferi sprijin pentru rezidenţii iranieni temporari din Canada, care vor să îşi prelungească şederea pe teritoriul canadian, pe fondul represaliilor guvernului iranian împotriva recentelor proteste, informează Rador.

"Începând cu 1 martie 2023, aceste măsuri vor facilita situaţia iranienilor care vor să îşi prelungească statutul temporar în Canada şi vor permite iranienilor să îşi continue studiile, munca sau vizita la familii prin solicitarea unui nou permis de reşedinţă din interiorul Canadei", a precizat guvernul joi, într-un comunicat.

În Iran au izbucnit toamna trecută proteste la scară largă, după moartea tinerei kurde de 22 de ani Mahsa Amini în arestul poliţiei, la 16 septembrie 2022. Amini fusese arestată la Teheran de poliţia moravurilor, pentru presupusa încălcare a regulilor privind purtarea hijabului, conform cărora femeile au obligaţia de a-şi acoperi în întregime părul şi corpul.

Locuri de muncă în Canada

Demonstraţiile antiguvernamentale declanşate de moartea sa în arestul poliţiei au afectat legitimitatea stabilimentului clerical iranian atât în ţară, cât şi peste hotare. Mai multe state occidentale, inclusiv Canada, au impus sancţiuni Iranului, după reprimarea aspră a protestelor de către stat. Guvernul canadian a precizat că pentru iranienii aflaţi deja în Canada va fi disponibil un permis de muncă deschis, iar cererile iranienilor din Canada vor fi procesate cu prioritate şi cu taxe reduse. "Canada nu va rămâne pasivă în faţa acestor agresiuni, în condiţiile în care regimul iranian continuă să încalce drepturile omului", a declarat, joi, ministrul canadian al imigraţiei, Sean Fraser.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.