Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada încinge cursa înarmării Ucrainei, după somațiile lui Lavrov la adresa NATO: Sute de transportoare blindate puse la bătaie

pinimg.com
transportoare-blindate

Canada va livra armatei ucrainene 200 de vehicule pentru transportul trupelor, a declarat miercuri, în cursul unei vizite la Kiev, ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, potrivit cotidianului Le Monde. "Acest ajutor este evaluat la 90 de milioane de dolari şi este alocat în cadrul programului de asistenţă pentru Ucraina în valoare totală de 500 de milioane de dolari, anunţat de premierul Justin Trudeau în noiembrie 2022", a afirmat Anita Anand după o întâlnire cu ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Canada a furnizat deja Ucrainei un sistem de rachete sol-aer, 39 de vehicule blindate de asalt, rachete antitanc, obuze şi muniţie, scrie Mediafax.

Oleksii Reznikov a reafirmat, miercuri, cererea Ucrainei de a primi tancuri occidentale moderne. Este aşteptată o decizie a Germaniei privind furnizarea de tancuri Leopard sau autorizarea livrării acestor vehicule de către alte ţări. Cancelarul Olaf Scholz a declarat că va lua decizia în coordonare cu aliaţii. Washingtonul a evitat să furnizeze Ucrainei tancuri M-1 Abrams, deşi Pentagonul nu a exclus această posibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.