Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada legalizează sinuciderea medicală, dar nu pentru americani

Tramadol[1]

Guvernul Canadian a introdus în Parlament un proiect lege care permite sinuciderea asistată medical, dar numai pentru cetățenii canadieni și nu pentru "turiști".

https://www.youtube.com/watch?v=RDd__jOFVI0&

Dacă legea va fi adoptată, sinuciderea asistată va fi permisă pentru cei care suferă de boli "serioase și incurabile", care le produc "suferințe constante fizice sau psihologice", informează New York Times.

Legea urmează unor îndelungi dezbateri în societatea canadiană. Dezbaterea a fost "încheiată" când Curtea Constituțională a decis că este neconstituțional să interzici sinuciderea unui adult lucid care suferă de o boală severă.

Este de așteptat că Partidul Liberal (de guvernământ) să poată trece legea fără probleme prin Parlament, deși unii membri au spus că vor vota împotriva legii din motive religioase.

Biserica Catolică s-a declarat îngrijorată de ideea că doctori și asistente care obiectează la procedura sinuciderii asistate ar putea nevoiți să participe, totuși, la ea.

Procedura sinuciderii asistate va fi limitată la cei ce beneficiază de serviciile sistemului de sănătate canadian. Astfel, se dorește prevenirea unui explozii a "turismului medical" din partea unor pacienți (mai ales americani) care doresc să se sinucidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.