Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada suspendă programul de testare antidoping pe perioada pandemiei de coronavirus

Queen Atletica
antidoping

Canada şi-a suspendat programul de testare antidoping până la noi ordine, în semn de răspuns faţă de directivele guvernului pentru limitarea pandemiei de coronavirus, a anunţat Centrul Canadian pentru Etică în Sport (CCES), citat de Reuters.

Sportivii vor fi obligaţi în continuare să anunţe informaţiile legate de locul în care se află şi vor rămâne în atenţia Programului de testare antidoping, a precizat CCES, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

Şi Agenţia antidoping rusă a anunţat, sâmbătă, oprirea testelor antidoping, răspunzând astfel măsurilor luate de guvernul de la Moscova pentru a opri răspândirea virusului.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a avertizat sportivii că deşi nu au vor fi testaţi, vor fi prinşi dacă încalcă regulamentul.

''Dacă eşti un trişor, te vom prinde, cu siguranţă te vom prinde'', a declarat preşedintele agenţiei mondiale, polonezul Witold Banka, pentru Reuters.

Citește și: Coronavirusul face ravagii în Anglia - Medicii refuză să revină la muncă dacă familiile nu primesc despăgubiri în caz de deces

În absenţa testărilor, AMA/WADA se va baza pe alte arme din arsenalul luptei sale antidoping, inclusiv paşaportul biologic al sportivului, analize pe termen lung şi anchete, a precizat Banka.

''Antidopingul nu doarme niciodată, acesta este mesajul pe care aş vrea să îl transmit sportivilor'', a subliniat Banka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.