Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada trimite sute de militari în Letonia

militari soldati

Canada va trimite 455 de militari în Letonia începând din mai 2017, în cadrul unui proiect NATO de consolidare a prezenţei sale în această regiune preocupată de activităţile Rusiei, a declarat generalul canadian Jonathan H. Vance, relatează AFP.

Promisiunea autorităţilor de la Ottawa se înscrie în cadrul desfăşurării de către NATO a patru batalioane multinaţionale formate fiecare din circa 1.000 de militari în Polonia şi în ţările baltice, batalioane comandate de Statele Unite ale Americii, Canada, Germania şi Marea Britanie.

Citește și: SUA mută la un alt nivel în războiul din Siria: Americanii au trimis TRUPELE SPECIALE

Aceasta este cea mai mare consolidare a prezenţei NATO pe flancul său estic de la sfârşitul Războiului Rece, decisă în luna iulie la summitul Alianţei de la Varşovia.

"Cred că soldaţii vor începe să sosească primăvara viitoare, în luna mai, şi ne aşteptăm la desfăşurarea deplină a batalionului la începutul toamnei", a declarat joi generalul Vance, aflat în vizită la baza din Adazi, lângă Riga.

"Pentru moment, nu pot să spun ce alte forţe vor sosi, însă rezultatul va fi un grup de luptă de aproximativ 1.000 de militari care vor completa armata letonă", a adăugat generalul canadian.

Reprezentanţi militari din Canada, Italia, Polonia, Slovenia şi Spania au venit să inspecteze instalaţiile militare din Letonia la începutul lunii septembrie. Cu toate că aceste ţări sunt aşteptate să contribuie la crearea acestui batalion, nicio decizie definitivă privind componenţa acestei unităţi nu a fost încă luată, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.