Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canadianul Michael Woods a câştigat etapa a 9-a a Turului Franţei, pe vârful Puy-de-Dome

www.agerpres.ro
Turul Franței

Ciclistul canadian Michael Woods (Israel-Premier Tech) a câştigat duminică, în solitar, etapa a 9-a a Turului Franţei, desfăşurată pe distanţa de 182,4 km, între localităţile Saint-Leonard-de-Noblat şi Puy de Dame, potrivit Agerpres.

Rutierul canadian s-a impus pe vârful Puy-de-Dome, escaladat pentru prima oară în ultimii 35 de ani în Marea Buclă, transmite AFP.

Evadat încă de la sosire cu alţi 13 ciclişti, veteranul canadian l-a prins in extremis pe americanul Matteo Jorgenson, care a plecat de unul singur cu 46 de km înainte de sosire, reuşind să se impună pe pantele înfricoşătoare ale vulcanului , la o altitudine de 1.415 m.

Woods, 36 ani, a acoperit un ecart de două minute la poalele lui Puy-du-Dome, ajungându-l pe Jorgenson cu 450 de metri înainte de sosire, fiind urmat în final de francezul Pierre Latour (la 28 de secunde) şi de slovenul Matej Mohoric (35 de secunde).

Cu acest succes de prestigiu, Woods se înscrie într-o galerie care îi mai cuprinde pe Fausto Coppi, primul câştigător pe Puy-du-Dome, în 1952, Federico Bahamontes, care duminică a împlinit 94 de ani, Luis Ocana sau Lucien van Impe, încoronat în 1975. Danezul Johnny Weltz era ultimul câştigător pe acest vârf legendar, în 1988.

Danezul Jonas Vingegaard (TJV), campionul en titre, care a terminat etapa pe locul 14, se menţine lider în clasamentul general al cursei, urmat la 17 secunde de slovenul Tadej Pogacar (UAD) şi la 2 min 40 sec de australianul Jai Hindley (BOH) etc.

Luni 10 iulie este zi de repaus, la Clermont-Ferrand, iar cursa se va relua marţi, cu etapa a 10-a, Vulcania - Issoire (167,5 km).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.