Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canalizarea din orașul Pitești s-a înfundat mai des în timpul epidemiei. 'Este o amenințare la adresa sănătății publice', susțin reprezentanții Primăriei

GAL
groapa canalizare lucrari

Autoritățile din orașul Pitești spun că sistemul de canalizare s-a înfundat mai des în timpul epidemiei. Oamenii au stat mai mult timp acasă și, astfel, în canalizare au ajuns mai multe gunoaie. Este o amenințare la adresa sănătății publice, susțin reprezentanții Primăriei.

Potrivit Primăriei Pitești, în ultima perioadă s-au înmulțit sesizările privind apariția unor avarii la rețeaua de canalizare din oraș. De cele mai multe ori acestea sunt cauzate de înfundarea canalizării cu reziduuri menajere și nemenajere, identificate în timpul activității de deblocare, anunță autoriățile piteștene. Explicația este că numeroși localnici aruncă gunoaie în în vasul de toaletă sau direct în canalizare. Acest lucru poate duce la accidente, atrag atenția edilii, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

„Aruncarea deșeurilor menajere și a altor obiecte în vasul de toaletă sau direct în canalizare de către locatari poate duce la înfundarea canalizării și la refularea apei menajere. Pe lângă neplăcerile cauzate de refularea dejecțiilor, care, în sine, generează disconfort și chiar amenințare la adresa sănătății publice, în perioada de iarnă se pot produce chiar accidente prin înghețarea deversărilor la suprafața drumurilor publice de-a lungul cărora sunt, de regulă, așezate conductele de canalizare”, scrie în mesajul postat pe Facebook de reprezentanții Primăriei Pitești.

Cei de la Primărie mai spun că problemele s-au înmulțit în timpul epidemiei și că în canalizare sunt găsite frecvent haine vechi, piese auto, bidoane de plastic, sârme și pietre.

„Odată cu izolarea la domiciliu, pe fondul restricțiilor impuse de riscul infectării cu noul coronavirus, se constată o accentuare a problemelor de funcționare a sistemului public de canalizare. Modul în care anumiți utilizatori aleg să folosească serviciul de canalizare produce îngrijorare, dat fiind faptul că, în activitatea curentă, se identifică permanent blocarea rețelelor de canalizare atât cu reziduurile amintite, cât și cu alte materiale precum pietre, articole de îmbrăcăminte, sârme oțelite, componente auto/moto/velo, pet-uri etc”, precizează edilii piteștenilor.

La finalul mesajului, reprezentanții Primăriei Pitești fac apel la responsabilitate și spun că pentru eficiența oricărui serviciu public, este nevoie de colaborare și de respectarea regulilor, de ambele părți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.