Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canalul Siret-Bărăgan a trecut în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

palatul victoria

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă prin care canalul Siret-Bărăgan trece în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, informează Agerpres.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost un subiect pe ordinea suplimentară, este vorba despre investiţiile din domeniul infrastructurii de irigaţii. Practic, printr-o ordonanţă de urgenţă s-a făcut un pas important în acest domeniu, trece canalul magistral Siret-Bărăgan în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acest canal era în administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor. Practic, prin transmiterea acestui obiectiv de investiţii se are în vedere continuarea investiţiilor în domeniul infrastructurii pentru irigaţii şi sunt prevăzute două etape. Prima etapă cuprinde o lungime de 51,5 km pe zona acumulare Călimăneşti - Râmna, iar etapa a doua cuprinde 139,5 km pe zona Râmna acumulare Dridu", a spus Barbu la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, în urma adoptării actului normativ, Ministerul Agriculturii poate face investiţiile necesare, astfel încât să se asigure irigarea cât mai multor suprafeţe de teren agricol.

"De exemplu, pentru etapa 1, după finalizarea investiţiilor, se vor asigura condiţii pentru aplicarea irigaţiilor pe o suprafaţă de aproximativ 120.000 de hectare cu rol determinant pentru exploataţiile agricole, pentru creşterea productivităţii pe culturile respective", a menţionat Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.