Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac, discuții cu premierul României. Viorica Dăncilă: Chiar dacă sunt opinii divergente pe anumite aspecte, se impune o cooperare strânsă

viorica dancila

Viorica Dăncila a avut, vineri,o intâlnire cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, premierul menționând că s-au discutat mai multe subiecte, printre care terorismul si migratia, mentionând că sunt opinii divergente pe anumite aspecte.

"Bineînţeles, am abordat principalele provocări la nivel european, am vorbit despre Brexit, o provocare foarte importantă care a marcat Preşedinţia austriacă şi care cu siguranţa va marca şi Preşedinţia rotativă pe care o va deţine România. Am discutat despre cadrul financiar multianual şi, chiar dacă opiniile sunt divergente pe anumite politici, pe anumite aspecte, şi aici mă refer la Politica Agricolă Comună sau la Politica de Coeziune, se impune o cooperare strânsă între România şi Austria. Am abordat şi teme legate de migraţie, teme legate de terorism, care ştim că aşteaptă un răspuns nu numai de la România, nu numai de la Austria, se aşteaptă un răspuns pliat pe realitate de la toate statele membre ale UE. Ştiu că opiniile sunt divergente, ştiu că suntem foarte divizaţi la nivel european. Este foarte greu să găseşti o soluţie pentru situaţii diferite în statele membre, dar este de datoria noastră să găsim această soluţie şi să găsim soluţia pe care o aşteaptă cetăţenii europeni", a declarat Viorica Dancila la Guvern.

Citeste si Klaus Iohannis anunță jocurile pentru prezidențiale: cum vede candidatura lui Dacian Cioloș

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a sugerat vineri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că firmele străine și-ar putea strânge lucrurile și ar putea pleca din România ca urmare a măsurilor fiscale anunțate de guvern, ceea ce va duce la pierderea unor locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.