Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac: Grecia acționează ca 'o agenție de voiaj' pentru migranți

news.at
Werner Faymann

Werner Faymann a acuzat duminică Grecia că se comportă "ca o agenție de voiaj" permițând trecerea liberă a migranților spre vestul Europei, relatează AFP.

''Nu mai înțeleg politica grecilor. Este inacceptabil ca Grecia să acționeze ca o agenție de voiaj și să lase toți migranții. Anul trecut, Grecia a primit 11.000 de cereri de azil, iar noi 90.000. Acest lucru nu trebuie să se repete'', a estimat Faymann, într-un interviu pentru cotidianul Osterreich, potrivitAgerpres.

Viena a introdus pe 19 februarie cote in cazul migranților care doresc să intre pe teritoriul austriac, măsură adoptată ulterior și de țările din Balcani, ceea ce a provocat nemulțumirea Atenei, care se teme că astfel mulți migranți vor rămâne blocați pe teritoriul grec.

Austria susține că, după Suedia, este țara europeană care a primit anul trecut cei mai mulți migranți raportat la populația sa de 8,5 milioane de locuitori. Țara central-europeană a primit deja 37.500 de refugiați suplimentari în acest an, după cum a menționat Werner Faymann.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.