Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Austriei cere, la summitul la care participă și Klaus Iohannis, SUSPENDAREA negocierilor de aderare cu Turcia și sancțiuni

Inquam Photos / George Calin
kurz

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a cerut joi, la sosirea la summitul UE, suspendarea negocierilor de aderare cu Turcia şi impunerea de sancţiuni împotriva acestei ţări, relatează dpa şi Reuters.

Pentru Austria este de multă vreme inacceptabil cum îşi tratează Turcia jurnaliştii şi pe oamenii cu opinii diferite, a declarat Kurz presei la Bruxelles, adăugând că recentele eforturi de explorare a zăcămintelor de gaz reprezintă o încălcare clară a dreptului internaţional.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

"Uniunea Europeană trebuie să-i arate în cele din urmă preşedintelui (turc, Recep Tayyip) Erdogan care sunt liniile noastre roşii", a afirmat el. "Asta înseamnă suspendarea negocierilor privind extinderea şi sancţiuni", a explicat Kurz.

Deşi preşedintele cipriot, Nicos Anastasiades, nu s-a oprit să vorbească cu presa înainte de summit, el a transmis un mesaj clar în cursul zilei, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la obţinerea independenţei faţă de Marea Britanie, acuzând Turcia de "diplomaţie de canonieră".

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

"Ceea ce aştept de la summitul Consiliului European este o poziţie mai eficientă, să pună capăt acestei diplomaţii de canonieră", a spus el înainte de summitul UE, unde Cipru va condiţiona din nou votul său pentru adoptarea sancţiunilor împotriva unor responsabili din Belarus de măsuri similare care să vizeze Turcia.

Între timp, Erdogan a trimis o scrisoare către liderii UE cu excepţia Greciei şi Ciprului, făcând lobby ca blocul comunitar să trateze Ankara corect şi dând vina pe Atena şi Nicosia pentru tensiunile din apele disputate din Mediterana, notează Reuters.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.