Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, vrea dezvoltarea legăturilor cu Israelul

Sebastian Kurz

Noul cancelar conservator Sebastian Kurz a afirmat marţi că doreşte "să aprofundeze" relaţiile bilaterale dintre Austria şi Israel, al cărui guvern a făcut cunoscut că, deocamdată, nu va avea contacte directe cu miniştrii proveniţi din rândurile partidului de extrema dreaptă FPOe prezenţi în cabinetul de la Viena, relatează AFP. "Este indicat clar în programul nostru de guvernare că dorim să aprofundăm relaţiile bilaterale cu Israelul", a scris Sebastian Kurz pe contul său de Twitter, după ce s-a întâlnit cu ambasadoarea statului evreu la Viena, în prima zi a mandatului său.

Sebastian Kurz a încredinţat Partidului Libertăţii (FPOe, de extremă dreapta) şase portofolii, printre care cel al Internelor, Apărării şi Externelor, în cabinetul său alcătuit din 13 miniştri care a intrat în funcţie luni. Guvernul israelian a făcut cunoscut că premierul Benjamin Netanyahu se află în "contact direct" cu omologul său austriac, lider al Partidul Poporului (OeVP, creştin-democrat), şi că, "deocamdată, Israelul va păstra relaţii de lucru la nivel de înalţi funcţionari cu ministerele conduse de FPOe".

Sebastian Kurz a reacţionat luni seară la acest anunţ declarându-se "optimist" că va putea "să înlăture aceste rezerve în următoarele luni". La rândul său, liderul FPOe, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, a afirmat luni că doreşte un "contact prietenesc, cinstit şi durabil" cu Israelul şi că partidul său este "unul dintre principalii actori" în lupta împotriva antisemitismului în Austria şi în Europa, conform Agerpres.

În anul 2000, Israelul şi-a suspendat relaţiile cu Austria pentru a protesta faţă de intrarea într-o coaliţie guvernamentală a FPOe, condus la acea dată de controversatul Joerg Haider.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.