Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Angela Merkel: 'După Brexit, Londra va fi 'un nou concurent' la porţile UE'

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni "un nou concurent" la porţile Uniunii Europene, care se va vedea constrânsă din acel moment să fie şi mai competitivă, relatează AGERPRES.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

"Marea Britanie se va transforma într-un nou concurent în faţa porţilor Europei. Uniunea Europeană se va confrunta şi mai mult cu provocarea de a fi competitivă şi de a-şi asuma responsabilitatea geopolitică", a afirmat Angela Merkel într-un discurs în faţa reprezentanţilor industriei din ţara sa.

Olanda şi Franţa au insistat marţi asupra necesităţii de a împiedica orice concurenţă neloială din exteriorul UE folosind frontiera între cele două Irlande pentru că Londra nu va introduce controalele necesare.

Între timp, statele UE privesc un optimism moderat posibilitatea de a ajunge la un divorţ amiabil cu Londra, întrucât pare dificil de încheiat până miercuri dimineaţă un acord care să poată fi validat la summitul UE de joi şi vineri.

Potrivit prim-ministrului finlandez Antti Rinne, a cărui ţară exercită preşedinţia semestrială a Consiliului UE, negocierile ar putea continua după summitul european.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt

Ipoteza unui summit suplimentar până la 31 octombrie a început deja să circule.

"Dacă nu este posibil să încheiem la summitul de joi, atunci vom vedea", a declarat şeful diplomaţiei belgiene Didier Reynders.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.