Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Angela Merkel va avea luni o ultimă discuţie cu premierul chinez Li Keqiang

Mediafax
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel va avea luni convorbiri de adio cu premierul chinez Li Keqiang şi o va primi pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt guvernamentală, relatează Reuters.

Merkel şi Li vor discuta despre relaţiile bilaterale şi internaţionale, chestiuni economice, schimbări climatice şi pregătirile pentru summitul G20, a declarat purtătoarea de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă.

Anunţul a fost făcut după o relatare din ziarul britanic The Times potrivit căreia preşedintele chinez Xi Jinping nu va călători în Scoţia luna viitoare pentru a participa în persoană la summitul dedicat combaterii încălzirii globale COP26.

Întrebată dacă Merkel şi Li vor discuta despre contribuţia Chinei la lupta globală împotriva schimbărilor climatice, purtătoarea de cuvânt a răspuns că subiectul cu siguranţă va interveni în discuţie.

"Guvernul german presupune că partea chineză va avea o contribuţie decisivă la protecţia climei reducând riscul schimbărilor climatice", a spus ea, potrivit Agerpres.ro.

Întâlnirea cu Ursula von der Leyen, fost ministru al apărării în guvernul lui Merkel, se va axa pe chestiuni politice curente, a spus purtătoarea de cuvânt.

După 16 ani în fruntea Germaniei, Merkel intenţionează să se retragă după formarea unui nou guvern în urma alegerilor de luna trecută, în care conservatorii au ieşit pe locul al doilea după social-democraţi (SPD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.