Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german ignoră opinia lui Volodimir Zelenski despre încheierea războiului: 'Este necesar să se discute cu Putin'

Die Welt
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri că menţinerea dialogului cu preşedintele rus Vladimir Putin este esenţială, chiar dacă Moscova continuă războiul din Ucraina vecină, relatează DPA. Afirmațiile vin în contextul în care liderul ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi, după o întâlnire cu Scholz la Kiev, că în opinia sa discuțiile cu Putin sunt inutile. Zelenski spune că războiul se poate termina doar dacă occidentul trimite Ucrainei armament greu pentru a putea alunga trupele ruse de pe teritoriile cucerite.

"Este absolut necesar să se discute cu Putin şi voi continua să o fac, după cum o va face şi preşedintele francez", a declarat Scholz în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru DPA.

"Când vorbesc cu Putin, spun, de exemplu, aceleaşi lucruri pe care vi le spun vouă", a afirmat Scholz. El a spus că este important de înţeles că Rusia nu poate dicta termenii unei păci cu Ucraina.

Scholz a afirmat că îi va spune lui Putin că se înşeală "dacă crezi într-adevăr că vei fura nişte pământ şi apoi să speri că vremurile se vor schimba şi toate lucrurile vor deveni normale".

"Trebuie să vă retrageţi trupele şi trebuie să ajungeţi la un acord cu Ucraina, care este acceptabil şi corect pentru poporul Ucrainei", a mai spus Scholz, adresându-se Kremlinului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.