Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Olaf Scholz va discuta marţi despre Rusia cu Emmanuel Macron

france24.com
Emmanuel Macron

Cancelarul german Olaf Scholz va discuta marţi despre Rusia cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, în contextul în care puterile occidentale încearcă să reducă tensiunile cu Moscova în privinţa Ucrainei, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german nu a dorit să comenteze informaţiile din presă conform căreia Scholz a refuzat o invitaţie transmisă din scurt de preşedintele american Joe Biden pentru a discuta despre criza din Ucraina.

Biroul de presă al lui Macron a precizat vineri că întâlnirea de la 25 ianuarie de la Berlin cu Scholz va aborda securitatea internaţională şi alte subiecte, cum ar fi economia digitală, schimbările climatice şi preşedinţia Germaniei asupra G7, potrivit Agerpres.ro.

Revista germană Der Spiegel a relatat că vizita lui Schulz la Madrid, multe întâlniri şi dorinţa de a părea prezent în Germania din cauza evoluţiilor privind pandemia de coronavirus au contribuit la această decizie.

Diplomaţii ruşi şi americani au fost precauţi cu privire la perspectiva de a rezolva neînţelegerile privind Ucraina la discuţiile de vineri, dar Washingtonul şi-a exprimat speranţa că ele vor reduce tensiunile în legătură cu comasarea de trupe ruseşti care a stârnit temeri privind declanşarea unui nou conflict.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, au avut o întâlnire de o oră şi jumătate la Geneva, la finalul căreia au declarat amândoi, în conferinţe de presă separate, că Statele Unite au promis un răspuns scris săptămâna viitoare asupra cererilor Moscovei cu privire la arhitectura de securitate europeană, după care va avea loc o nouă întâlnire la acelaşi nivel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.