Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de către Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie

VOX
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de preşedintele SUA Joe Biden pe 7 februarie, fiind de aşteptat ca cei doi lideri să discute despre tensiunile actuale dintre Rusia şi Ucraina, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, potrivit Reuters şi AFP.

Biden şi Scholz vor evoca ''angajamentul lor comun de a continua pe cale diplomatică şi de a-şi uni eforturile pentru a descuraja Rusia privind orice agresiune contra Ucrainei'', a precizat Psaki într-un comunicat.

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea, potrivit Agerpres.ro.

Moscova a formulat în decembrie către Washington o serie de cereri cu privire la arhitectura de securitate europeană, solicitând în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997.

Consultările dintre Moscova şi Washington începute pe 10 ianuarie asupra acestor solicitări nu au condus la o înţelegere, în timp ce oficialii occidentali au calificat drept inacceptabile cererile Moscovei, pe care au ameninţat-o cu sancţiuni dure dacă atacă Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.