Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german: Vladimir Putin vrea să șteargă Ucraina de pe hartă

Pinterest
ucraina europa est marea neagra

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a atenţionat joi împotriva unei tentative a preşedintelui rus Vladimir Putin de a "şterge Ucraina de pe hartă", prin invazia pe care a declanşat-o asupra acestei ţări, informează AFP.

"Aceasta este o tentativă de a deplasa prin violenţă frontierele în Europa, poate chiar a şterge o ţară întreagă de pe harta mondială", a declarat cancelarul Scholz într-o alocuţiune televizată. "Trăim începutul unui război cum nu a mai fost de peste 75 de ani în Europa", a adăugat el.

Totodată, cancelarul federal german a atenţionat că Occidentul "trebuie să vegheze ca acest conflict să nu se extindă către alte ţări europene".

"Sunt de acord, alături de preşedintele american şi prietenii niştri europeni, să împiedicăm aceasta prin toate mijloacele de care dispunem", a spus Olaf Scholz într-un discurs adresat naţiunii germane, cerându-i lui Vladimir Putin "să nu subestimeze determinarea NATO de a-şi apăra toţi membrii săi", precum şi Ucraina.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.