Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Guvernul german este pregătit să ia măsuri pentru a atenua impactul coronavirusului

angela merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, miercuri, că guvernul său va face ceea ce este nevoie pentru ca Europa să treacă peste criza actuală, generată de epidemia de coronavirus, transmite Reuters, anunță MEDIAFAX.

„Vom face ceea ce este necesar. (…) pentru a depăşi această situaţie. Apoi, la final, vom vedea ce înseamnă acest lucru pentru bugetul nostru”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă la Berlin.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Cancelarul nu a menționat ce sumă va cheltui guvernul german pentru a sprijini economia, dar a precizat că este dispusă să renunţe la surplusul bugetar tradiţional al Germaniei.

Merkel a mai spus că pactul de stabilitate şi creştere, mecanism ce prevede o limită maximă de deficit bugetar de 3% din PIB, are destulă flexibilitate. Şefa guvernului de la Berlin a declarat că pactul nu blochează Italia să investească în sistemul său medical.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Angela Merkel a mai declarat că Germania va susține atât măsurile de contracarare a efectelor economice negative ale Covid-19, cât și un pachet european de stimulente fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.