Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Karl Nehammer, prima reacție la eșecul din alegeri: 'Vremuri proaste pentru guverne'

aljazeera.com
Karl Nehammer

Acestea sunt '„vremuri proaste pentru guverne”, susține cancelarul Austriei. Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) - care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare - în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară.

Cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) dă vina pe „situația mixtă” a diferitelor crize, cum ar fi azilul și inflația, pentru căderea ÖVP din Austria Inferioară în alegerile regionale. Acestea sunt „vremuri proaste pentru guverne”.

„Situația actuală face jocul celor care dau răspunsuri simple la întrebări dificile”, a declarat Nehammer jurnaliștilor din St. Pölten., potrivit oe24.at. Cu toate acestea, a spus el, se va lupta pentru fiecare alegător și va arăta că munca cinstită dă roade. „Depinde de noi să ne descurcăm mai bine.”

Cu toate acestea, trebuie spus că Partidul Popular din Austria Inferioară - în ciuda pierderii a aproape zece puncte procentuale - „a rămas clar pe primul loc”, a subliniat cancelarul. Diferența față de FPÖ, al doilea partid clasat, era încă considerabilă.

content-image

Deutsch: „Pierderea locului doi doare”

Managerul federal al SPÖ, Christian Deutsch, nu a vrut să vadă nicio legătură între performanțele colegilor săi din Austria Inferioară și cele ale partidului federal. "Este important de reținut că alegerile de astăzi au fost alegeri provinciale în care era în joc componența parlamentului provinciei Austria Inferioară", a declarat Deutsch pentru ORF. "Pierderea locului doi doare și trebuie analizată în profunzime la nivel provincial", a subliniat el într-un comunicat.

Cu toate acestea, Deutsch a considerat că ÖVP este marele perdant. Cu "politica sa iresponsabilă și goală în materie de azil, care nu are soluții și nici un plan, a împins alegătorii către FPÖ", a declarat Rendi-Wagner. "Cel mai puternic susținător electoral al FPÖ a fost ÖVP."

FPÖ însuși nu a văzut, în mod natural, niciun motiv pentru a face diferența între politica federală și cea provincială. Pentru liderul partidului, Herbert Kickl, duminică a fost o "zi de libertate pentru locuitorii din Austria Inferioară". El a văzut rezultatul ca pe un "turbo" pentru viitoarele alegeri de stat din Carintia și Salzburg. Secretarul general al FPÖ, Michael Schnedlitz, a susținut linia partidului din Austria Inferioară de a nu-l alege pe Mikl-Leitner în funcția de guvernator al landului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.