Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Olaf Scholz îl somează pe președintele rus: 'Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina!'

gzeromedia.com
Olaf Scholz

În câteva țări se discută perspectivele păcii în Ucraina, a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, într-un interviu pentru ziarul Märkische Allgemeine Zeitung, relatează Rador Radio România.

"Unele țări, inclusiv Ucraina, discută în prezent la nivel de consilieri pentru apărare despre cum se poate ajunge la un proces de pace. Dar permiteți-mi să explic un lucru: pacea este posibilă în orice moment", a declarat cancelarul german.

Scholz a adăugat că pentru aceasta, președintele Vladimir Putin "trebuie să-și retragă trupele și să înceteze conflictul".

Kremlinul a subliniat în repetate rânduri că nu va refuza niciodată dialogul cu Ucraina

După cum a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, acum nu există premise pentru acest lucru, deoarece un demers către obţinerea păcii este exclus atât la Kiev, cât și de către Occidentul colectiv. După cum a declarat Peskov, situația poate evolua pe o cale pașnică doar dacă se ține cont de situația de facto și de noile realități, iar toate cerințele Moscovei sunt binecunoscute.

Reacția Rusiei

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, comentând declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, referitoare la posibilitățile procesului de pace în Ucraina, a declarat că Kremlinul urmărește cu atenție aceste nuanțe, dar acest lucru nu schimbă faptul că Germania este implicată considerabil în conflict, relatează Rador Radio România.

După cum transmite RIA NOVOSTI, anterior, Scholz a declarat că câteva țări și Ucraina discută posibilitatea inițiativelor care ar putea conduce la procesul de pace în conflictul ucrainean. "Pe ei toți îi unește voința politică declarată pentru a sprijini Ucraina în măsura posibilităților până la sfârșit. Noi urmărim în cel mai atent mod toate aceste nuanțe, Nimic nu schimbă esența a ceea ce se întâmplă, Germania este și așa considerabil implicată în conflict", a declarat Peskov jurnaliștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.