Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancer de prostată avansat, cu blocaj urinar, operat endoscopic la SANADOR

marcian manu

Cancerul de prostată, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnite la bărbați, poate fi vindecat complet dacă este depistat și tratat în stadii incipiente. În aceste stadii, rata de supraviețuire la 5 ani este foarte ridicată, de peste 90–95%. Pentru că aceste stadii sunt cel mai adesea asimptomatice, odată cu avansarea în vârstă se recomandă vizita la medicul urolog, pentru a evalua dacă este necesar screeningul cancerului de prostată.

Spitalul Clinic SANADOR oferă o gamă completă de opțiuni terapeutice pentru cancerul de prostată, inclusiv intervenții chirurgicale minim invazive – robotice, laparoscopice sau endourologice.

Endourologia este un domeniu al urologiei care poate identifica și trata numeroase afecțiuni ale aparatului urinar inferior – uretră, prostată, vezica urinară. Procedurile sunt realizate endoscopic, fără a mai fi nevoie de incizii extinse. Beneficiile pacienților sunt majore și includ lipsa plăgilor postoperatorii, cicatrici reduse, pierderi de sânge nesemnificative, dureri mici, recuperare rapidă.

Cazul lui Ion, un pacient în vârstă de 85 de ani, a ajuns în atenția specialiștilor de la SANADOR, după ce a fost diagnosticat cu cancer de prostată, în urmă cu 4 ani. Adrian, fiul acestuia, povestește experiența lor: „După diagnosticarea cancerului de prostată în urmă cu 4 ani, a urmat un șir lung de investigații, intervenții repetate și drumuri bătute la diverse instituții medicale. Într-un final, am ajuns cu tatăl meu la SANADOR. Am efectuat investigații suplimentare pentru a determina avansarea tumorii și modalitatea de îndepărtare a acesteia, iar Conf. Dr. Marcian Manu a fost cel care ne-a susținut din toate punctele de vedere”.

Medicul realizat o intervenție endoscopică, în cadrul căreia a tratat și blocajul urinar cu care se confrunta pacientul. În cancerul de prostată avansat, intervențiile urologice sunt indicate pentru rezolvarea unor complicații ce pot apărea în evoluția bolii (precum blocajul urinar), cu efect important asupra calității vieții pacientului. În aceste situații, sunt preferate intervențiile minim invazive, cel mai bine suportate de pacienți.

După intervenția endoscopică, pacientul prezintă o evoluție favorabilă și îi este recunoscător medicului: „Față de Conf. Dr. Marcian Manu am o părere foarte bună, e un medic excepțional și desăvârșit”.

Conf. dr. Marcian Manu, medic primar Urologie, este șeful Secției Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, unde realizează cu succes intervenții complexe prin metode minim invazive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.