Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ajung tichetele de vacanță la bugetari? Anunțul făcut de ministrul Turismului

Facebook
tichet vacanta

Tichetele de vacanță ar trebui să ajungă la bugetari până pe 1 iunie, spune Cadariu. Ministrul precizează, însă, că și firmele private pot da tichete de vacanță și nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei. Suma virată până acum e „modică”.

Guvernul a adoptat în decembrie Ordonanța de Urgență care a stat la baza întocmirii bugetelor instituțiilor pentru a-și putea „prinde” sumele necesare, declară ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

„Nu e mai puțin adevărat că, fiind atât de multe instituții, aproape toate au trebuit să facă achiziții publice la început de an. Din evidența de săptămâna trecută reiese că aproximativ 97 de milioane de lei au ajuns în conturile beneficiarilor. E o sumă modică față de totalul care ar fi trebui să ajungă. Pe de altă parte, pentru această perioadă - mă refer la minivacanța din 1 Mai - există și acele tichete nefolosite din anii 2019 și 2020 care pot fi folosite oricum doar până la finele lunii iunie și atunci e un sprijin suplimentar”, afirmă ministrul.

Pe de altă parte, și firmele private pot oferi tichete de vacanță și nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei, ci pot merge până la 6 salarii minim pe economie, spune Cadariu.

Întrebat dacă tichetele de vacanță ajuns la beneficieri până pe 1 iunie, ministrul a răspuns: „așa ar trebui. (...) Sper ca cei care conduc instituțiile să o facă cât mai repede”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.