Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ar putea fi CARANTINAT Bucureștiul? Nelu Tătaru afirmă că, în acest moment, se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori

Rador
București

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori, conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Când introducem o carantină nu vreau să mergem pe un număr de cazuri ieşit dintr-o raportare dintr-o singură zi”, a afirmat, marţi seară, la TVR, Nelu Tătaru.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

El a explicat că trebuie luate în calcul modul de răspândire a virusului – în focar sau intracomunitar, dar şi starea sistemului sanitar din regiunea respectivă şi dacă pot fi luate măsuri premergătoare carantinei.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în zilele următoare se va afla în teritoriu în judeţe precum Sibiu, Sălaj, Alba, Satu Mare, Covansa, Harghita, Cluj, pentru a vedea care este situaţia.

Citește și: După atacul terorist de la Viena, Rareș Bogdan reacționează: Doamne ferește! Asta mai lipsea Europei

Ministrul Sănătăţii a precizat că există un ordin al lui Raed Arafat, în calitate de comandant al DSU, care prevede carantinarea zonelor cu peste 6 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori şi că acest ordin se aplică.

"În acest moment se merge pe acest criteriu de şase cu carantina”, a spus el.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

Ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut evaluări în zonele cu rată mare de infectare.

"În acest moment gestionăm numărul de locuri, extensia o facem pe paturile de terapie intensivă”, a susţinut Tătaru.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.