Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ar putea să înceapă invazia din Belarus

guim.co.uk
razboi

Analiștii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) prezic că ofensiva Rusiei din Belarus este mai probabil să se producă la sfârșitul anului.

Înalți oficiali de la Kremlin continuă să țină întâlniri la nivel înalt cu liderii politici și militari din Belarus.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu și ministrul apărării din Belarus, Viktor Khrenin, au discutat despre cooperarea militară comună. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu președintele belarus Alexander Lukașenko și au discutat despre o „viziune comună” ruso-belarusă asupra războiul din Ucraina. De asemenea, Lavrov a și ministrul de externe din Belarus, Serghei Aleinik, au semnat un memorandum de cooperare privind „asigurarea securității biologice”.

Totuși, un atac rusesc asupra Ucrainei efectuate de trupele ruse din Belarus la începutul anului 2023 pare mai puțin probabil, având în vedere activitatea militară actuală a Rusiei în Belarus. Forțele ruse desfășurate în prezent în Belarus sunt în curs de rotație și redistribuite pentru a lupta în estul Ucrainei. Nu există indicatori că forțele ruse din Belarus au structurile de comandă și control necesare pentru un atac în primăvara anului 2023.

Este mai probabil ca forțele ruse să atace Ucraina din Belarus la sfârșitul anului 2023, având în vedere inclusiv recentele rapoarte de informații ucrainene conform cărora Rusia și Belarus intenționează să efectueze exerciții militare majore (Zapad 2023 și Union Shield 2023) probabil în septembrie 2023.

Până atunci, industria militară din Rusia ar câștiga timpul necesar să furnizeze echipamentul necesar unei invazii din Belarus.

Bloggerii militari naționaliști ai Rusiei reacționează negativ la ideea ca forțele ruse să atace Ucraina din Belarus. Ei susțin că este o idee proastă ca Rusia să extindă frontul deoarece performanța forțelor ruse pe câmpul de luptă s-a îmbunătățit după comprimarea frontului în Donbas.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.