Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ar putea reveni Simona Halep pe terenul de tenis: este un turneu extrem de important

WTA
Halep madrid

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis decizia oficială în cazul Simonei Halep, iar suspendarea sportivei se reduce la doar 9 luni, termen care curge de la data de 7 octombrie 2022. Ca urmare a deciziei TAS, Simona Halep poate reveni în circuitul profesionist de tenis, pentru că a depășit cu mult cele 9 luni de suspendare. Perioada a expirat la 6 iulie 2023, astfel că Halep poate reveni pe teren.

CONSULTAȚI AICI DECIZIA TAS

Revenirea în circuitul profesionist va fi una dificilă pentru Simona Halep, pentru că ea nu mai apare în clasamentul WTA și are nevoie de un wildcard pentru a reveni în turnee.

Primul mare turneu la care ar putea participa Simona Halep este Miami Open, turneu care se desfășoară în perioada 19-31 martie.

Dacă va solicita un wildcard, mai mult ca sigur Simona Halep îl va primi, asta pentru că orice organizator și-ar dori să o aibă la primul meci după revenirea în circuit. Meciul ar genera un interes uriaș, iar americanii nu ezită să producă un show special, dacă au ocazia.

Decizia TAS în cazul Simonei Halep

”Dispoziții

Comisia de la TAS a emis următoarea decizie:

1. Recursul formulat de Simona Halep la 28 septembrie 2023 împotriva deciziei pronunțate la 22 septembrie 2023 de către Tribunalul independent al ITF este admisibilă și se admite în parte.

2. Recursul depus de Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) la 14 decembrie 2023 împotriva deciziei decizia pronunțată la 22 septembrie 2023 de Tribunalul independent al ITF este admisibil și se respinge.

3. Decizia pronunțată la 22 septembrie 2023 de către Tribunalul independent al ITF se anulează.

4. Se constată că Simona Halep a comis încălcări ale regulilor antidoping în temeiul articolelor 2.1 (prezență) și 2.2 (utilizare) din Programul antidoping în tenis 2022 ca urmare a prezenței unei substanțe interzise (Roxadustat) în proba sa de urină recoltată în timpul competiției la 29 august 2022.

5. Simona Halep este sancționată cu o perioadă de suspendare de nouă (9) luni, începând cu data de 7 octombrie 2022.

6. Simona Halep beneficiază de credit pentru suspendarea provizorie executată începând cu 7 octombrie 2022.

7. Toate rezultatele obținute de Simona Halep în competițiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 până la 7 octombrie 2022 sunt descalificate, cu toate consecințele care decurg de aici, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, punctele din clasament și premiile în bani.

8. Sentința se pronunță fără cheltuieli de judecată, cu excepția cheltuielilor de judecată în valoare de 1.000 CHF (o mie franci elvețieni) plătite de fiecare dintre Simona Halep în ceea ce privește apelul său și de International Tennis Integrity Agency (ITIA) în ceea ce privește apelul său, care sunt reținute de TAS.

9. Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) este obligată să plătească Simona Halep suma de 20.000 CHF (douăzeci de mii de franci elvețieni) cu titlu de contribuție la cheltuielile de judecată și alte cheltuieli ale acesteia suportate în legătură cu această procedură de arbitraj.”, arată comunicatul TAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.