Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când depune jurământul noul ministru al Transporturilor

iulian matache

Decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost publicat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus de la conducerea Ministerului Transporturilor.

Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, noul ministru va depune jurământul vineri, la ora 9.00, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai Fifor în această funcţie, motivând că acesta nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului. 

"Preşedintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului", preciza Administraţia Prezidenţială. 

Şeful statului poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru. 

Ioan Rus a demisionat din funcţie după o serie de declaraţii referitoare la românii din străinătate. 

''România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate'', a declarat Ioan Rus. 

Ulterior, el a transmis un comunicat de presă în care şi-a cerut scuze şi a susţinut că formularea folosită este o ''generalizare artistică, o licenţă''. 

Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.