Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cand e Black Friday 2018? DETALII speciale pentru acest an

www.greatnews.ro
Black Friday

De 7 ani incoace, finalul de toamna aduce in Romania un eveniment la care nu poate sa reziste niciun pasionat de shopping. Vorbim despre Vinerea Neagra, desigur – dar cand e Black Friday 2018?

Uneori ne vine greu sa credem ca a existat o perioada in care Black Friday nu insemna aproape nimic in Romania, nimic mai mult decat un eveniment ce avea loc peste ocean adica. Din 2011, acesta este o realitate si pentru noi, iar acum ne intrebam cand e Black Friday 2018?

Cel mai asteptat eveniment de discount din an se intoarce in aceasta toamna, speram noi cu oferte de neratat. Magazinele au totusi obiceiul de a schimba data de start, asa ca e normal sa ne intrebam cand ne putem pregati de cumparaturi. Indicii avem in editiile trecute.

7 ani de Black Friday Romania

Am trecut deja peste 7 editii a cunoscutei campanii originare din SUA, adica 7 ani in care retailerii s-au intrecut in oferte si metode de promovare.

Ceea ce a inceput ca un experiment a avut un fel de efect de bulgare de zapada. Initial, Black Friday trebuia sa fie o ocazie pentru a stimula vanzarile pe sectorul IT&C, dar in scurt timp s-au alaturat campaniei zeci de retaileri, din toate domeniile.

Black Friday Romania a reusit sa devina un eveniment care, in ciuda controverselor si a problemelor intalnite, a crescut el singur in mod considerabil vanzarile online. La acest capitol suntem inca printre codasii din UE, dar reducerile “negre” au reusit cu siguranta sa stimuleze acest tip de comert si la noi. In 2017, din totalul vanzarilor online, 7% au provenit strict in urma campaniei Black Friday.

In timpul acestor ani, evenimentul “negru” a suferit destul de multe schimbari, pornind cu data startului si perioada in care sunt active reducerile. Conform traditiei americane, Black Friday are loc in vinerea imediat dupa Ziua Recunostintei, care se petrece in a patra zi de joi din luna noiembrie. Atunci cand evenimentul a fost importat in tara, magazinele respectau aceasta regula. Cu toate acestea, in ultimii ani data “oficiala” s-a mutat cu o saptamana inainte. Iata cum a aratat calendarul Black Friday din 2011 si pana in prezent:

Black Friday 2011: 25 noiembrie;

Black Friday 2012: 23 noiembrie;

Black Friday 2013: 22 noiembrie;

Black Friday 2014: 21 noiembrie;

Black Friday 2015: 20 noiembrie;

Black Friday 2016: 18 noiembrie;

Black Friday 2017: 17 noiembrie.

Desigur, aici venim cu o mica mentiune. In ultimele campanii, anumiti retaileri au dat startul la reduceri si mai devreme de-atat – cu doua saptamani sau chiar o luna. Cu alte cuvinte, nu mai putem pune o data la care absolut toate magazinele incep promotiile, dar aceasta data “oficiala” este un indicativ pentru ziua in care vei gasi cele mai multe si mai interesante reduceri din intreaga campanie.

A doua modificare majora tine de durata campaniei. Black Friday este la origine un eveniment care pune la dispozitie doar 24 de ore de reduceri masive, in care poti spera sa prinzi stocuri la produsele dorite. In prezent, putine magazine mai pastreaza doar o zi de promotii. In rest, cei mai multi retaileri au o saptamana sau doua de reduceri sau chiar o luna.

Cat despre reduceri, acestea au avut o tendinta ascendenta de-a lungul anilor. In ultimii ani am observat discounturi de pana la -80%, -90% sau chiar pana la -99%. Poate nu avem parte mereu de cele mai bune reduceri din an, dar cu siguranta sunt cele mai multe!

Cand e Black Friday 2018?

Am ajuns si la intrebarea principala din articol - cand e Black Friday 2018? Daca esti pasionat de cumparaturi si, cel mai important, de reduceri, atunci sigur vrei sa stii cand sa spargi pusculita.

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, cel mai simplu este sa urmarim tendinta din ultimii ani. Daca noua data oficiala este cu o saptamana mai devreme de cea traditionala, atunci inseamna ca trebuie sa incercuim in calendar ziua de 16 noiembrie 2018. In mod normal, Black Friday 2018 ar fi trebuit sa aiba loc pe 23 noiembrie.

Este foarte posibil ca si in acest an sa avem multe magazine care vor porni campaniile de reduceri de Black Friday mult mai devreme – poate si cu pana la o luna inainte. Chiar si asa, ziua de 16 noiembrie ii va readuce pe toti la un loc, cu cele mai interesante reduceri ale editiei, dupa cum a fost cazul in toti acesti ani.

Avand in vedere ofertele anilor precedenti, ne asteptam la discounturi substantiale si nu este exclus sa ne bucuram de multe oferte cu reduceri de peste 50%. In 2017, anumiti retaileri au venit cu promotii foarte avantajoase si speram sa ne bucuram de ele si in a opta editie de Black Friday in Romania.

Pana la Black Friday 2018 vom mai avea parte de campanii promotionale sezoniere sub faimosul slogan, dar asteptam cu interes sa vedem ce aduce finalul de noiembrie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.