DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Când este indicată chirurgia laparoscopică?

Radu Pop
chirurgie ginecologica sanador

Chirurgia laparoscopică este o tehnică chirurgicală minim invazivă modernă, care reprezintă o alternativă optimă pentru chirurgia clasică, cu rezultate remarcabile și cu avantaje multiple pentru pacient. Astfel, bisturiul utilizat în operațiile deschise a fost înlocuit cu instrumente endoscopice avansate (trocare) care sunt introduse în abdomen, în vederea efectuării operației propriu-zise, prin incizii de mici dimensiuni (5–10 mm).

În acest mod, abordul chirurgical devine mult mai facil, medicul chirurg având o libertate de mișcare a instrumentelor chirurgicale mult mai mare, cu posibilitatea de a accesa cu mai multă precizie chiar și zone greu accesibile, care nu ar fi fost abordate cu ușurință în cazul chirurgiei clasice.

Abordul laparoscopic se realizează cu ajutorul unui instrument subțire dotat cu o sursă de lumină și o cameră video (laparoscop), imaginile de o înaltă calitate fiind transmise pe un monitor, fapt care facilitează actul operator.

Intervențiile chirurgicale laparoscopice se realizează în condiții de maximă siguranță, cu un grad de acuratețe ridicat și cu beneficii sporite pentru pacient: incizii de mici dimensiuni, cicatrici fine, puțin vizibile, spitalizare scurtă, risc de complicații operatorii reduse, protejarea țesuturilor sănătoase, dureri postoperatorii mici, recuperare rapidă și reluarea activităților cotidiene într-un timp scurt.

Laparoscopia este indicată atât în scop diagnostic, cât și în scop terapeutic. Pentru stabilirea diagnosticului, chirurgia laparoscopică are un rol esențial în vizualizarea cavității abdominale și a organelor. Dacă situația o impune, în laparoscopia exploratorie, realizată în scop diagnostic, pot fi extrase mici fragmente de țesut pentru examenul anatomopatologic. Astfel, se poate realiza un diagnostic de precizie, corect, ce contribuie la stabilirea unei conduite terapeutice corespunzătoare.

Chirurgia laparoscopică este recomandată în tratarea multor afecțiuni ce au indicație chirurgicală. Mai exact, laparoscopia poate fi utilizată în tratamentul chirurgical al herniilor hiatale, inghinale și ombilicale, în eventrații postoperatorii, în tratamentul chirurgical al afecțiunilor hepato-bilio-pancreatice, în afecțiuni ale splinei și ale stomacului, în chirurgia bariatrică, în tratamentul chirurgical al afecțiunilor ginecologice, cum ar fi chisturile ovariene, fibroame uterine, endometrioza, dar și în cancere colorectale, boli inflamatorii intestinale, polipoză intestinală etc.

Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților acces la intervenții chirurgicale minim invazive, laparoscopice sau robotice, efectuate în condiții de maximă siguranță de medici bine instruiți, cu ajutorul celor mai noi și mai avansate tehnologii.

Medicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic SANADOR realizează intervenții chirurgicale laparoscopice sau robotice pentru o varietate de afecțiuni cu indicație chirurgicală, atât benigne, cât și maligne, cu rezultate foarte bune și recuperare rapidă.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.