DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Când intri în acest spital, ai impresia că personalul este pus să zâmbească la comandă

Spitalul Sfantul Sava
Spitalul Sfantul Sava

”Prima dată am avut impresia că personalul este pus să zâmbească la comandă, dar, de fapt, nu este așa. Sunt niște oameni minunați. Toți sunt foarte drăguți și amabili, începând de la recepție și până la medici. Mulțumesc!”, scrie mama unui pacient tânăr, paralizat complet în urma unui plonjon în apă, cu fractura coloanei cervicale. A venit pentru recuperare medicală la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, fără prea mari șanse, la internare fiind dependent de oxigen și fără a se putea mobiliza în niciun fel. După câteva săptămâni, pacientul respiră singur, poate fi transferat în fotoliul rulant și tolerează progresiv exercițiile de recuperare medicală, fizioterapie și kinetoterapie.

Fractura de coloană cervicală se numără printre cele mai întâlnite patologii în cazul accidentelor rutiere, ale căderilor de la înălțime, dar și în practicarea unor sporturi. Conform statisticilor, majoritatea leziunilor de coloană cervicală sunt înregistrate la tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, cu precădere bărbați.

Fractura severă de coloană cervicală  provoacă leziuni ale măduvii spinării, ce pot fi ireversibile și permanente, precum paralizia. Aceasta impune intervenție chirurgicală de urgență, pentru a depresuriza măduva spinării, pentru a reașeza sau reconstrui fragmentele osoase și pentru a repara leziunile provocate măduvii. Operația este întotdeauna urmată de o perioadă de câteva luni de recuperare medicală.

Recuperarea medicală începută la Spitalul Sfântul Sava, după  operația la coloana cervicală, dă rezultate vizibile în primele săptămâni, fiind efectuată de un personal super-calificat, cu ajutorul a peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație.

Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, este important și mediul în care au loc procedurile, de aceea Spitalul Sfântul Sava a investit mult în crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, cu un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă. În echipa spitalului, se află și psihologi, și logopezi, astfel încât bolnavii să aibă toate condițiile unei refaceri optime, pe toate planurile.

Spitalul Sfântul Sava are 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie pentru 118 paturi autorizate, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase. În secția de urgențe, dotată cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI, pot fi internați pacienții care au suferit intervenții chirurgicale de orice natură, la 48 de ore după operație. Tot aici pot fi îngrijite și cazurile grave, de paliație.

Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensive. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

Spitalul Sfântul Sava funcționează a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid ori de infecții nosocomiale. Funcționează de patru ani, în Pantelimon, Ilfov, cu cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

content-image

Spitalul Sfântul Sava face internări pentru recuperare medicală sau îngrijiri paliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon este conectat la instalația de oxigen, are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.