Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când își permite un ambasador să cheme la raport un director de agenție?

per.ro
Danut Pop

”Răspunsul e simplu: când țara în care își desfășoară misiunea diplomatică este colonie, sau percepută ca o colonie. Și se pare că pentru diverși ambasadori,  România este o colonie, nu se știe a cui, dar este clar că nu se repectă art. 41 din Conventia de la Viena! Trimișii diplomatici in România au datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale statului. Și nu o dată s-a întâmplat acest lucru, mai ales pe chestiunile care vizau legile Justiției ori când vreun guvernant sau personaj din aparatul administrativ deranja vreo multinațională sau firmă cu capital străin ce-și desfășoară activitatea la noi.

Așa s-a întâmplat și de data aceasta, cu reprezentanții ANPC când au descins in marile supermarketuri, au constat nereguli, au aplicat sancțiuni și/sau le-au suspendat activitatea până la rezolvarea situatiei. Astfel se naște întrebarea: își poate exercita atribuțiile echipa națională a Agenției Protecției Consumatorului într-o Românie colonială?

Se aude că ar fi existat o chemare la ordin a reprezentantului ANPC de către ambasadorul Franței.... Totuși, pentru România, pentru România cine face lobby? Că demnitarii noștri dacă fac asta, se numește trafic de influență și ajung la închisoare!”, susține Dănu Pop, președintele PER într-un comunivcat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.